FAQ - Ofte stilte spørsmål

Spørsmål

Svar

Hva menes med ip klassifisering? IP klassifisering (Ingress Protection) er det som viser evne til å tåle vann, støv og andre fremmedlegemer. De mest vanlige klassifiseringene i dag er f.eks:

  • IP20 innendørsbruk, ingen beskyttelse mot støv, vann og andre partikler.
  • IP44 Beskytter mot vannspray og regn i 180° vinkel uten ødeleggende virkning. Disse er normalt ikke helt vanntette, men kommer med vannledersystem som tilser at vann ikke når elektriske komponenter og sørger for at det renner ut igjen. Godkjent for utendørs bruk
  • IP67 vanntett,  Godkjent for utendørs bruk og for å graves ned i bakken. Klassifisert til 1meters dybde i 30 min under vann.
  • IP68 - Kontinuerlig vanntett
    Typiske bruksområder for IP klasse 68 er undervannsbelysning, utendørs utstyr som er vann og støv sikkert. 
 Er det noen forskjell på innen og utendørs led? Ja, innendørs led har ikke klassifisering for vann og støv tettheten, i tillegg har innendørs led oftes lavere lysstyrke enn de som er beregnet for utendørs bruk, grunnet lys miljøet dette skal brukes i. 

Nå er det kommet mange produkter på markedet som er beregnet for innen og utendørs bruk. 

 Hva er det spesielle med transparent led panel?  Transparent led panel har en sterk gjennomsiktighet som gjør at et slikt panel montert i butikk vindu ikke vil hindre lys og innsyn igjennom panelet.  I tillegg når dette panelet er avslått kan du nesten se normalt igjennom panelet som om det ikke var der.
 Hva betyr nits? Nits er et lys farge forhold der dagslys og skumring brukes som referanse.

Nits er et mål for lysstyrke målt i candela per kvadratmeter.

Candela er et mål på lysstyrke og er definert ved effekt per romvinkel (dvs. én bestemt retning), hvor effekten er fra en monokromatisk (=1 frekvenskomponent) kilde på 540*10^12 Hz.

 Hvorfor må jeg ha høy nits på ledpaneler som monteres ute?  Alle led panel som skal stå ute eller inne mot dagslys må ha rett farge i forhold til dagslys for å få best mulig effekt slik at budskap vises på best mulig måte
 Hva er levetiden?  Levetiden er den beregnet tiden led panelet eller komponenter har av brukstid fra produsent.
 Hvordan legger jeg inn budskapet som skal vises?  Budskapet du vil skal vises på ditt LED panel styres via en PC som er koblet mot LED panelets kontroller.  En del kontrollere er også skybasert, slik at du som bruker kan logge deg inn på web grensesnitt for å redigere og planlegge ditt budskap som skal vises på panelet. 
 Kan jeg bruke både video og bilder?  Ja, bilder og video støttes. I tillegg kan du også mikse dette sammen hvis ønskelig slik at du legger tekst eller bilde på deler av panelet og video på siden av f.eks.